Συναισθηματική Διαλεκτική


Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Στέλιος Καλαθάς, από το 2004  έχει αναπτύξει μια μοναδική βιωματική μέθοδο, τη «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ», που αναδεικνύει τη δυναμική των συναισθημάτων και την αυτοέκφραση μέσα από κώδικες υποκριτικής.

 

Τα άτομα που συμμετέχουν στην εφαρμογή της μεθόδου αυτής, ανακαλύπτουν τη θερμή και ουσιαστική επικοινωνία μέσα από λόγο-διάλογο, από μουσική και κίνηση, αλλά και μέσα από την επαφή τους με σημαντικούς συγγραφείς και κείμενα του παγκοσμίου θεάτρου.

 

Η μέθοδος αποτελείται από ξεχωριστές ενότητες και περιλαμβάνει ασκήσεις:

Διαφραγματικής αναπνοής και υποκριτικής – στοιχεία αυτοσχεδιασμού – γλώσσα σώματος – ικανότητες επικοινωνίας – σκηνική  παρουσία – ορθοφωνία – θεατρικό παιχνίδι – διαχείριση και έκφραση συναισθημάτων – ενίσχυση αυτοπεποίθησης και διαμόρφωση προσωπικής εικόνας.

entpo-2-kalathas-slider

Α’ ΚΥΚΛΟΣ

Ο Α΄ κύκλος περιλαμβάνει ασκήσεις δυναμικής λόγου, δημιουργικής φαντασίας, ανάδυσης και έκφρασης συναισθημάτων, ενίσχυσης αυτοπεποίθησης και διαμόρφωσης προσωπικής εικόνας. Οι ασκήσεις εξελίσσονται βιωματικά, μέσα από εικόνες, ήχο, λόγο, αφή και όσφρηση.

 

B’ KYKΛΟΣ

Στο Β΄κύκλο αναδεικνύονται τα συναισθήματα στο θεατρικό κείμενο με νέες εφαρμογές και γίνονται θεατρική πράξη, ενώ παράλληλα γίνεται εξάσκηση των εκφραστικών μέσων και του σώματος, ώστε να υπηρετείται σωστά ο εκάστοτε ρόλος.

 

Η μέθοδος της «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ» βασίζεται τόσο στη δυναμική της ομάδας, όσο και στις προσωπικές εμπειρίες του καθενός, με στόχο την εσωτερική αναζήτηση και την προσωπική εξέλιξη μέσα από μονοπάτια της τέχνης.

 

Η μέθοδος απευθύνεται  σε ΟΛΟΥΣ όσους θέλουν να βιώσουν τη μαγεία των ρόλων για να ενεργοποιήσουν το προσωπικό τους υλικό και τις εσωτερικές τους δυνάμεις, ανακαλύπτοντας δημιουργικές διεξόδους στην καθημερινότητά τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ :

Τα σεμινάρια της Συναισθηματικής Διαλεκτικής γίνονται:

Στον δικό μας Πολυχώρο Τέχνης +αίσθημα, στην οδό Αθηνάς 30

(έναντι μετρό Μοναστηράκι)

Υπεύθυνη Συναισθηματικής Διαλεκτικής και Θεατρικών Ομάδων

Σοφία Ρίζου Τηλ : 6946-105520

Ώρες επικοινωνίας 10:00 – 15:00 / 17:30 – 20:00 Δευτέρα έως Παρασκευή

email : [email protected]

 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΟΝΟΗΜΕΡΩΝ, ΔΙΗΜΕΡΩΝ Ή ΤΡΙΗΜΕΡΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, Ή ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

cropped-cropped-FIN-LOGO1-e1475308034432-1.jpg