Έναρξη συνεργασίας του Future Business School με την Συναισθηματική Διαλεκτική και τον Στέλιο Καλαθά

Ένα ιδιαίτερο σεμινάριο από τον Στέλιο Καλαθά έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2016 στον εκπαιδευτικό όμιλο “Future Business School” με θέμα “Η τέχνης της ομιλίας”.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στον στρατηγικό σχεδιασμό μίας ομιλίας (παρουσίαση ιδέας/project, επιχειρηματολογίας και ανατροφοδότησης από το κοινό) από την αρχική ιδέα έως και το τελικό στάδιο. Μέσα από μία διαδικασία πρακτικής προετοιμασίας η οποία ξεκινά γραπτώς και ολοκληρώνεται με την προφορική παρουσίαση, οι συμμετέχοντες δρουν βήμα-βήμα και αντιλαμβάνονται τις ουσιαστικές θεματικές της ρητορικής η οποία είναι αναγκαία σε κάθε στάδιο της επαγγελματικής ανέλιξης.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στις τεχνικές του προφορικού λόγου, εμπλουτισμένες με μεθόδους πειθούς και δευτερολογίας. Απαντώνται όλα τα ερωτήματα που προκύπτουν μέσα από τη διαδικασία της μονοθεματικής προφορικής ανάλυσης και επεξηγείται μέσα από βιωματικό παιχνίδι η διαχείριση του κοινού και οι μέθοδοι προσέλκυσης της προσοχής. Υποδεικνύονται οι θετικοί τρόποι προσέγγισης του θεατή/ακροατή ενώ η διδασκαλία εστιάζει και στη μη λεκτική επικοινωνία και την παραγλώσσα.

Το σεμινάριο απευθυνόταν σε στελέχη επιχειρήσεων και εργαζομένους που αναλαμβάνουν παρουσιάσεις και project προς τη Διοίκηση και συνεργάτες. Σε υπεύθυνους Δημοσίων Σχέσεων που επιθυμούν να ενισχύσουν την ρητορική τους δεινότητα για βελτιστοποίηση των επαφών και των συμφωνιών τους. Σε λοιπούς επαγγελματίες που η ανάλυση και η ανάπτυξη των ιδεών τους, των προϊόντων και των υπηρεσιών τους αποτελεί καθημερινή ενασχόληση.