Ημερίδα “Συναισθηματικής Διαλεκτικής” στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Μία ξεχωριστή ημερίδα της “Συναισθηματικής Διαλεκτικής” με θέμα “διαχείριση θυμού και συναισθημάτων” πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου στο πολιτιστικό συνεδριακό κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”.

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και εμψυχωτής Στέλιος Καλαθάς και ο παιδοψυχολόγος, συγγραφέας και εκπαιδευτικός Γιώργος Μπουμπούσης προσκεκλημένοι του Δημάρχου κυρίου Γιάννη Κωσταντάτου και του αντιδημάρχου κυρίου Φώτη Ιασωνίδη, μέσα από οπτικοακουστικό υλικό και ασκήσεις αναφέρθηκαν στα συναισθήματα των παιδιών σε διάφορες ηλικιακές φάσεις της ζωής τους, στους τρόπους ουσιαστικής επικοινωνίας και διαχείρισης του θυμού που εκφράζουν ιδιαίτερα οι έφηβοι, στην ανάδειξη της δυναμικής των συναισθημάτων μέσα από λόγο διάλογο και ουσιαστική επικοινωνία.

Στο κοινό παρευρέθηκαν διευθυντές σχολικών μονάδων, προϊστάμενες παιδικών σταθμών, εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές παιδαγωγικών σχολών, μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. Στο τέλος της ημερίδας οι κύριοι Στέλιος Καλαθάς και Γιώργος Μπουμπούσης τιμήθηκαν από τον Δήμαρχο τιμητική πλακέτα.

IMG_1947 IMG_1948 IMG_1955