Περι έρωτος……. Με τον Αλέξανδρο Κατσιάρα!!!

erotasΤην Τετάρτη 5 Μαρτίου, είχαμε την τιμή και την χαρά να φιλοξενούμε στο μάθημα μας τον μοναδικό Αλέξανδρο Κατσιάρα!!!! Πτυχιούχος Φιλολογίας, Θεολογίας και Ψυχολογίας, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος……

Μιλήσαμε περι έρωτος…κι αυτή η τριπλή του ιδιότητα…μας ταξίδεψε  μέσα από τρείς διαφορετικούς δρόμους με κοινό όμως προορισμό….τον έρωτα!!!!

Τι είναι ο έρωτας για την Εκκλησία, τι ήταν για τους αρχαίους Έλληνες….τι είναι για τους σύγχρονους!!! Ο έρωτας είναι η αγάπη….η αγάπη για ένα πρόσωπο, η αγάπη για ένα χόμπι, η αγάπη για τη δουλειά μας…. Ο έρωτας είναι κάτι ευρύτερο….δεν περιορίζεται μόνο στη σεξουαλική επαφή… Ο έρωτας είναι η λαχτάρα μας να «βγούμε» από τον εαυτό μας και να «συναντηθούμε» με τον άλλον, μέσα από μια ευρύτερη έννοια!!! Ο έρωτας δεν διαχωρίζει ψυχή και σώμα…. Ο υγιής έρωτας είναι δημιουργία, είναι θεραπεία..  Ο έρωτας είναι ελευθερία… Έρωτας είναι να μπορείς να φέρνεις στα μάτια σου την «μορφή» του αγαπημένου σου ακόμα κι όταν δεν βρίσκεται μπροστά σου…. Στον έρωτα (κι όχι μονο) οι λύσεις βρίσκονται στον διάλογο!!!

Ήταν κι άλλα πολλά αυτά που είπαμε…. Δεν θέλαμε να τελειώσει αυτή η συζήτηση… Ανυπομονούμε για την επόμενη συνάντησή μας!!!!

Ευχαριστούμε ολόψυχα τον κύριο Αλέξανδρο Κατσιάρα!!!!