Ο Στέλιος Καλαθάς σε αποκλειστική συνέντευξη στο Lifetown.gr !!!

Τον συναντάμε στα περιοδικά στην τηλεόραση στο θέατρο . Έχουμε αναγνωρίσει την φωνή του μέσα από πολλές  σε μεταγλωττίσεις . Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές επιτυχημένες σειρές καλούς και κακούς χαρακτήρες.  Μα ποιός είναι πραγματικά ο Στέλιος Καλαθάς ?

1) Αρχικά  να σε ρωτήσω, πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το χώρο του θεάματος και όχι με το τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας που είσαι απόφοιτος. Υπήρχε κάτι που σε επηρέασε;

Είμαι στο χώρο του θεάματος απο 11 ετών.. ερασιτεχνικά παίζοντας σε ένα παραμύθι..και το ένα παραμύθι έφερε το άλλο και φτάσαμε ως εδώ! Όπως καταλαβαίνεις δεν ξύπνησα μια μέρα και αποφάσισα κάτι.. όλα έγιναν όπως οι μοίρες το θέλησαν.. χαχα. Η αγάπη μου για το θέατρο κρατάει πολλά χρόνια και με διαμονή.

 

2)  Μία ακόμα καταξίωση στο βιογραφικό σου αποτέλεσε και το κλασσικό τραγούδι. Τι σε ώθησε στην επιλογή αυτή;

Θεωρώ ότι ο σωστός ηθοποιός πρέπει να μαζεύει γνώση , εμπειρίες και τεχνικές . Το κλασσικό τραγούδι με βοήθησε απίστευτα στην ορθοφωνία και την δυναμική λόγου. Η φωνή μας οφείλει να είναι γοητευτική και εύηχη.

3) Είναι γνωστό ότι έχεις ασχοληθεί με πολλά είδη θεάματος(θέατρο, κινηματογράφος, τηλεόραση) και ως επιμορφωτής ομάδων. Τι απ’ όλα αυτά πιστεύεις  ότι σου ταιριάζει καλύτερα;

Όλα είναι συγκοινωνούντα δοχεία με κορωνίδα το θέατρο. Εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα .

 

4) Ποια διαφορά στο να σκηνοθετείς και ποια στο να παίζεις σε μία παράσταση;

Η σκηνοθεσία έχει την ολική ευθύνη είναι πολύ πιο δημιουργική .. ο ηθοποιός  έχει ευθύνη μόνο για τον ρόλο του.. ενώ ο σκηνοθέτης  ενορχηστρώνει μια ορχήστρα.

 

5) Κομμάτι της καριέρας σου είναι και η μεταγλώττιση. Πώς είναι να χαρίζεις τη φωνή σου;

Μια δύσκολη δουλειά θέλει τεχνική και γρήγορα αντανακλαστικά .

 

 6) Ποιος από τους ρόλους που έχεις ενσαρκώσει ήταν ο αγαπημένος σου και ποιος  νομίζεις ότι είχε στοιχεία του χαρακτήρα σου;

Θεατρικά ο ρόλος του θεού Απόλλωνα στην Ορέστεια σε σκηνοθεσία του Γιώργου Μιχαλιλήδη  ένας ρόλος και ένα έργο σταθμός.

 

7) Η αναγνωρισιμότητα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προσωπική σου ζωή;

Δηλώνω καλλιτέχνης με ότι σημαίνει αυτό.

 

8) Αυτό τον καιρό κάνεις σεμινάρια πάνω στη μέθοδο υποκριτικής που ονομάζεται «Συναισθηματική Διαλεκτική».  Μίλησέ μας γι αυτό.

Είναι μια μέθοδος υποκριτικής και προσωπικής ανάπτυξης  όπου μαθαίνουμε μέσα από απλές ασκήσεις , μελωδίες , βιώματα να ενεργοποιούμε και να ελέγχουμε τα επτά βασικά συναισθήματά μας. Είναι πολύτιμο αυτό τις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Είναι λυτρωτικό.  Τα μαθήματα γίνονται μια φορά την εβδομάδα .
Έχω ομάδες στο Μαρούσι στον Πειραιά και τώρα ξεκινάμε και νέα ομάδα στο Γκάζι και σε πολύ  χαμηλή τιμή συμμετοχής για να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται. (στον πολυχώρο 104 – πρώην θέατρο του Γιώργου Κιμούλη) .  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες από το blog , η στο τηλέφωνο 6946105520 .

 

9) Μια ευχή για το μέλλον.

Εύχομαι να αγαπάμε τα ζώα γιατι χάσαμε την ανθρωπιά μας !

 

Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη στο Lifetown.gr. Σας ευχόμαστε ότι καλύτερο..